
«یک نقاش از رنگ به عنوان ابزاری برای بیان نقاشی خود استفاده میکند و شاید بسیاری از هنرمندان نیز از چوب به عنوان ماده و ابزاری برای ساخت اثر. من فکر میکنم که چوبها خود حرفی برای گفتن دارند. نقش، بافت و رنگ های چوب مانند حروفی هستند که اگر درست در کنار یکدیگر قرار گیرند، آنگاه کلام سحر آمیز خود را نمایان میسازد. باید زبان آنها را درک کرد تا سخنی تازه گفت»
سعید ارزگان متولد ۱۳۶۰ در کودکی و نوجوانی علاقه و استعداد هنری خود را با نقاشی، خوشنویسی و دستساختههای چوب نمایان ساخت. در سن ۱۷ سالگی پس از بازدید اتفاقی از نمایشگاه آثار منبت چوب استاد عبدالحمید عدالت شیرازی، گویی که گمشده خود را یافته باشد بیدرنگ به شاگردی استاد شتافت. منبت و معرق چوب را که مورد علاقه وی بود به نیکویی نزد استاد فرا گرفت و توانست با خلاقیت و پشتکار خود به سرعت در این هنر پیشرفت نماید.
از همان ابتدا هیجانات و احساسات ایده آل گرای وی باعث شده بود تا ببیند، بیاموزد، اما نه برای تقلید و تکرار گذشته. او کسی نبود که در یک راه بماند و به دنبال کشف شیوهها و ایدههای نو در این هنر بود. میخواست راهی را برود که تاکنون هیچکس به آن فکر نکرده بود. شاید به همین علت باشد که تاکنون هیچ اثری را دو بار خلق نکرده و اثری را به خاطر مسائل مادی شروع نکرد.
در طی چندین سال، تمام روشها و سبکهای رایج معرق چوب را آموخت و در آثارش به کار بست، اما در سال ۱۳۸۸ تصمیم گرفت کاری را شروع کند که بتواند جوابگوی طبع بلندپروازانه او باشد؛ اثری با خصوصیات بیمانند و این انگیزهای شد بر آغاز شاهکاری که بعد از اتمام، عنوان «سحر چوب» را بر آن نهاد که واقعا سحرآمیز بودن قدرت جادویی چوب را می توان در آن به تمام و کمال مشاهده نمود.
نگاره ای این اثر نفیس معرق، روایتی شیرین از مهر و عطوفت حضرت رضاست که با نام «ضامن آهو» شهرت دارد و به قلم استاد پرآوازه نگارگری ایران، محمود فرشچیان نقش شده است.
سعید ارزگان در خلق اثر معرقش، روشهای رایجی را که آموخته بود کنار گذاشت و دست به ابداعات تازهای زد تا بتواند کیفیتهای مورد نظر خود را برآورده کند و نهایتاً موفق به ابداع سه شیوه منحصربهفرد در اجرا و قالب کلی معرق چوب شد.
این شکاهکار نهایتاً پس از ۶ سال تلاش و تفکر مستمر در سال ۱۳۹۴ به اتمام رسید.
او در این تابلو از حدود ۸۰۰۰۰ قطعه چوب از ۱۵۰ گونه درختی استفاده کرد. برای به دست آوردن این چوبها به سراسر ایران سفر کرد تا از هر درختی رنگی برگیرد و در اثری با ابعاد ۱۴۳×۲۰۳ سانتیمتر جلوهای بی نظیر از طبیعت این سرزمین پهناور را به نمایش گذارد.
«سحر چوب» در بیست و پنجم اردیبهشت ۱۳۹۵ در کاخ موزه سعد آباد تهران به رؤیت استاد محمود فرشچیان رسید و حیرت و تحسین ایشان را برانگیخت.
همچنین این اثر معرق بهطور رسمی برای اولین بار در مراسم افتتاحیه بینالمللی «مشهد، پایتخت فرهنگی جهان اسلام » در بهمن ماه سال ۱۳۹۵ با حضور وزیران فرهنگ و سران ۵۲ کشور اسلامی در موزه قرآن و نفایس حرم امام رضا(ع) رونمایی گردید.
از دیدگاه او ماندن یعنی پوسیدن. سعید ارزگان میخواهد عنصر چوب را با دیدگاهی متفاوت در هنر معرق استفاده نماید و به دنبال راههایی نوین و خلاقانه در ارتقاء این هنر است که تاکنون اندیشیده نشده است. راهی که چوب بتواند شخصیتی مستقل در اثر داشته باشد